top of page

Asiakkaaksi

Miten tilintarkastuspalvelun voi ostaa Lakitoimisto KPF:ltä

 

Myymme kahdenlaisia tilintarkastuspalveluita. Myymme tilintarkastuspalvelua alalle tavallisella liiketoimintamallilla eli käytetyn ajan mukaan, yhdellä laskulla. Tyypillinen PK-asiakkaamme tilintarkastuslasku on 850–1 500e vuodessa ilman arvonlisäveroa. Laskun suuruus riippuu yhtiön koosta ja yrityksen toiminnan monimutkaisuudesta, koska ne vaikuttavat tilintarkastukseen käytettyyn aikaan. Useimpien yhtiöiden tapauksessa pystymme antamaan sitovan hinta-arvion ensimmäisen tarkastusvuoden jälkeen.

 

Toinen palveluvaihtoehtomme on ostaa tilintarkastus- ja lakipalvelut yhteisellä kuukausilaskulla. Tässä vaihtoehdossa lasku on samansuuruinen vuoden jokaisena kuukautena. Tilintarkastuspalvelu hinnoitellaan tällöin huomattavasti kertalaskua halvemmaksi. Kuukausilaskulla asiakas saa sekä tilintarkastuspalvelun, että mahdollisuuden konsultoida yritykselle nimettyä lakimiestä silloin, kun yrityksellä on oikeudellinen ongelma, tai halutaan välttää ongelmia jo ennen sen syntymistä.

 

Mikä on jatkuva lakipalvelu?

 

Jatkuvassa lakipalvelussa asiakkaamme ostaa kuukaudessa tietyn määrän tunteja. Tyypillisesti 200k€–2M€ liikevaihtoluokan asiakkaille riittää 1–1,5 tuntia kuukaudessa, jolloin ostetun palvelun määrä riittää tilintarkastuksiin sekä asiakkaan liiketoiminnassa vastaan tuleviin oikeudellisiin kysymyksiin. Tunteja ei tarvitse käyttää silloin kun ne ostetaan, vaan tyypillisesti tuntikäyttö tasaantuu pidemmällä aikavälillä, yleensä 5–15 kk aikana siten, että ostetut tunnit vastaavat käytettyjä tunteja.

 

Jatkuvan lakipalvelun kuukausihinta on yhden tunnin palvelua ostavalla asiakkaalla 100–150 euroa ilman arvonlisäveroa riippuen siitä, kuinka monimutkaisia asiakkaan toimeksiannot keskimäärin ovat. Enemmän erikoisosaamista vaativien palveluiden tuottaminen on myös meille kalliimpaa, minkä vuoksi myös asiakkaan kuukausilaskun tuntihinta on kalliimpi. Tyypillinen yhden tunnin kuukaudessa ostava PK-yritys saa 1400–2000 euron vuosihintaan tilintarkastuksen ja 2–6 tuntia oikeudellista konsultaatiota. Yksin ostettuna tilintarkastus tällaiselle yhtiölle maksaisi 1000–1500 euroa, joten muutaman satasen lisämaksulla vuodessa saa käyttöönsä neljän juristin ammattiosaamisen.

 

Yritykseni ei ole ennenkään tarvinnut lakipalveluita?

 

Tyypillisesti kuukausilaskupalveluamme ostava asiakas pohtii, onko hänellä käyttöä lakipalvelulle, koska hän ei ole ennenkään tarvinnut lakipalveluita. Tyypillisesti lakipalvelut mielletään laajoina ja kalliina projekteina, joihin liittyy oikeudenkäynti. Ne yritykset, jotka päätyvät ostamaan palvelun, ovat kuitenkin usein huomanneet, että palvelulle on tarvetta. Usein palvelutarpeet on korvattu googlettamalla tai muulla vastaavalla keinolla, koska yksittäiseen kysymykseen lakipalvelun hankkiminen on kallista tai sitä on vaikea saada.

 

Kuukausilaskupalvelun tapauksessa yrityksen johdon ja henkilöstön aikaa säästyy huomattavasti, koska lainopillisten asioiden selvittämisen sijaan on mahdollista soittaa alan erikoisosaajalle, ja saada varma vastaus. Tämän lisäksi yritys voi saada liiketoimintaansa lisähyötyjä hankkimalla konsultointia esimerkiksi verotukseen, koulutusta henkilöstölle tai neuvoja viranomaisprosesseissa.

 

Kuukausilaskuasiakkaidemme tyypillinen palvelukäyttö on 0,25–0,5 h toimenpiteitä silloin tällöin. Näissä tapauksissa asiakas on usein soittanut ja kysynyt vastausta johonkin asiaan, mihin lakimiehemme pystyy vastaamaan joko suoraan tai pienen selvittelyn jälkeen. Tämän lisäksi moni asiakkaamme on pyytänyt meitä käymään läpi merkittäviä sopimuksia, joita ei ole aiemmin käytetty lakimiehellä kommentoitavana. Näiden viiden vuoden aikana, mitä olemme tuottaneet palvelua, voimme sanoa varmasti, että olemme säästäneet asiakkailtamme vähintäänkin satoja tuhansia euroja kiinnittämällä huomiota epäedullisiin sopimusehtoihin.

 

Entä jos minulla ei ole palvelulle riittävästi käyttöä?

 

Kuukausilaskupalvelumme on hyvin joustavaa. Ostetut tunnit eivät vanhene. Jos tunteja vaikuttaa kertyvän, voidaan palvelusta lähtevät laskut laittaa tauolle, kunnes tuntikertymä laskee alaspäin. Tunnit käytetään toiminnan jatkuessa viimeistään vuositilintarkastuksessa seuraavina vuosina. Joka tapauksessa asiakkaamme maksaa vain palvelusta, jota käyttää.

Jatkuva lakipalvelu

Varmuus

Asiakkaamme ovat kuukausilaskupalvelussamme nauttineet erityisesti palvelun tuottamasta varmuudesta. Sellaiset asiat, jotka muuten selvitettäisiin omin voimin, voidaan nyt selvittää ammattilaisen kautta.

Helppous

Lisäksi palvelussa on kehuttu erityisesti helppoutta; jokaisesta asiasta voi soittaa tai lähettää sähköpostia, ja saada vastaus sellaisiinkin mieltä askarruttaviin kysymyksiin, joista ei muutoin konsultoitaisi juristia.

Edullisuus

Tyypillisesti yksittäisen toimeksiannon hinnaksi tulee vähintään tuhat euroa. Kuukausilaskupalvelussa vuosihinta on välillä 1000–2000 euroa, ja lasku jyvittyy kuukausille, jolloin myös sen kassavirtavaikutus jakaantuu tasaisemmin.
bottom of page